Όλοι στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη 04 Μάη στις 09:30, μέρα εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης ενάντια στην απόφαση του Εφετείου για παραχώρηση του λόφου Κοπανά στα χέρια ιδιωτών.

05/03/2022

Η Συντονιστική Επιτροπή σωματείων, συλλόγων και φορέων του Βύρωνα και του Υμηττού για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου Κοπανά, εδώ και ένα χρόνο έχει πρωτοστατήσει στην ενημέρωση του λαού της περιοχής μας για τις επικίνδυνες εξελίξεις στον χώρο των πρώην λατομείων «Εργάνη», στον λόφο Κοπανά.

Πραγματοποιήσαμε πλατιά συζήτηση μέσα στα σωματεία και τους φορείς του Βύρωνα και του Υμηττού, καθώς και δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στο Ταπητουργείο και στο χώρο δίπλα στα Θέατρα Βράχων. Πήραμε απόφαση καταδίκης της άδικης απόφασης του Εφετείου, ενώ προχωρήσαμε σε μάζεμα υπογραφών και συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο Ιούλιο , όπου και μεταφέραμε τα δίκαια αιτήματά μας .

Συμβάλλαμε στο να ακουστεί παντού το σύνθημα μας ότι " Αυτός ο λόφος, αυτά τα γήπεδα και αυτά τα θέατρα είναι δικά μας, δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει!" Στον λόφο Κοπανά, από τη δεκαετία του '80, μετά από μεγάλους αγώνες του λαού της περιοχής μας, δημιουργήθηκαν αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας σε πράσινο, άθληση, πολιτισμό και ψυχαγωγία.

Οι χώροι αυτοί φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές του Βύρωνα και του Υμηττού, αλλά και δημότες που επισκέπτονται το χώρο για τη σωματική τους άσκηση και αναψυχή́. Επιπλέον, περιλαμβάνουν χώρους - σημεία αναφοράς για τον πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας, αλλά́ και σε όλη την Αττική́, με την πραγματοποίηση σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Τα γήπεδα, τα θέατρα, ο λόφος Κοπανά ανήκουν στο λαό και όχι σε ιδιώτες!

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που έχουμε εκφράσει σχετικά́με την αναθεώρηση του ΠΔ Προστασίας του Υμηττού́, με το οποίο δρομολογείται το σπάσιμο της Β΄ Ζώνης και οι αλλαγές χρήσεων γης που προωθούνται.

Καλούμε το λαό της περιοχής, των γειτονικών Δήμων και όλης της Αττικής να υπερασπιστούν με αγώνες το δημόσιο χαρακτήρα του λόφου Κοπανά και να απαιτήσουν άμεση νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να δοθούν οριστικά και αμετάκλητα οι χώροι αυτοί στο λαό της περιοχής.

Συντονιστική Επιτροπή σωματείων, συλλόγων και φορέων του Βύρωνα και του Υμηττού για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου Κοπανά