ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ 12ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

09/16/2020

Με μεγάλη χαρά, παρ᾽ όλη την ανησυχία μας λόγω την πανδημίας, τη Δευτέρα 14 του Σεπτέμβρη και ώρα 11:30 προσήλθαμε παιδιά και γονείς στο παράρτημα του 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα επί της οδού Ταύρου (πρώην 4ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Βύρωνα - κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο για την λειτουργία παιδικού σταθμού, σχολείου) για τον Αγιασμό.

Τα χαμόγελα μας όμως "κόπηκαν" τη στιγμή που μας ανακοίνωσε η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου πως το σχολείο μας δεν θα λειτουργήσει από αύριο διότι η Δ/νση της Πρωτοβάθμιας δεν έχει ακόμα διορίσει νηπιαγωγούς στο σχολειό μας. Στην ερωτησή μας πότε θα έρθουν νηπιαγωγοί, η απάντηση ήταν πως δεν το γνωρίζουν.

Παράλληλα μέσα στο κτίριο του σχολείου εκτελούνταν εργασίες τοποθέτησης τεντών στον εσωτερικό, μικρό προαύλιο χώρο του σχολείου (αρμοδιότητα και ευθύνη Δήμου Βύρωνα) και την ίδια ώρα μεταφέρονταν καινούργια θρανία και λοιπός εξοπλισμός του νηπιαγωγείου (αρμοδιότητα και ευθύνη Υπουργείου).

Αναρωτιόμαστε, ανησυχούμε, θυμώνουμε για την βεβαιότητα Κυβέρνησης και Δήμου ότι τα σχολεία μας είναι καθ όλα έτοιμα για την έναρξη του νέου σχολικού - δύσκολου εν μέσω πανδημίας - έτους.

Για το ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, που με τόση θέρμη το υποστηρίζει η υπουργός, δεν υπάρχει καμία απάντηση για το πότε θα λειτουργήσει.

Κυβέρνηση και Δήμος να αναλάβούν τώρα τις ευθυνες τους.

Παιδιά - παιδαγωγοί - γονείς ενωμένοι και απεναντί σας για την διεκδίκηση του αυτονόητου αλλά και του αδύνατου.

ΟΛΕΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/9/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30

Επιτροπή γονεών και κηδεμόμων παραρτήματος 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα