Και τα σχολεία στο Υπερταμείο;

09/25/2018

Αποφάσισες να έρθεις σε γάμου κοινωνία;

Ήρθε η ώρα να κάνεις τη δική σου οικογένεια;

Νιώθεις όμως φοβισμένος για αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου;

Έρχονται στιγμές που θα ήθελες να είσαι ξανά ανέμελος μαθητής στο σχολείο;

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) έχει για σένα τη λύση. Σε καλεί να κάνεις τη δεξίωση του γάμου σου σε στο σχολείο της επιλογής σου από το συγκρότημα σχολείων της Εργάνης.

Ειδικές τιμές για όσους μαθήτευσαν στο σχολείο που θα επιλέξουν για τη δεξίωση τους. Μας φέρνεις το απολυτήριο σου και ένα κουπόνι εκπτωτικό σε περιμένει.

Και μην ξεχνάς. Το 50% της αμοιβής μας θα πάει στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Κοινοποίησε το στους καλεσμένους σου, μοιράσου την περηφάνεια σου μαζί τους.

Ποιοί είμαστε;

Η Εταιρεία διοικείται από τη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου, του ελληνικού Δημοσίου, από το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγει και το Διοικητικό Συμβούλιο. Ανήκει 100% στο νέο ταμείο με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» (ΕΕΣΠ), μια εταιρεία που δεν ανήκει στο Δημόσιο.

Σε μπερδέψαμε; Θέλαμε απλά να σε κάνουμε να χαμογελάσεις.

Βίον ανθόσπαρτον ευχόμαστε, να ζήσετε μαζί 100 χρόνια, σίγουρα ένα περισσότερο από το Υπερταμείο μας, που θα μας συντροφεύει μόνο 99 χρόνια. Έτσι αποφασίστηκε το 2016 με νόμο ο οποίος αποτελούσε προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου.

Τελείωσε σου είπανε το τρίτο μνημόνιο? Ναι αλλά τα προαπαιτούμενα και οι νόμοι του είναι ακόμη εδώ αγαπητέ συμπολίτη. Είναι σαν το γάμο που ετοιμάζεσαι να κάνεις...κι αν ο έρωτας τελειώσει, η αγάπη θα είναι εκεί!

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, να οι πραγματικοί δείκτες της ανάπτυξης αυτής, παραδίδουν τα σχολεία ως εγγύηση δανείου για έναν ολόκληρο αιώνα. Κάθε τέτοια κίνηση δε μπορεί παρά να βρίσκει την Ένωση Γονέων Βύρωνα και τους γονείς συνολικά απέναντι. Η υποθήκευση τους αντί εγγύησης επιτρέπει την άνευ όρων διαχείριση τους από επιχειρηματικούς ομίλους και τη μετατροπή τους σε εμπορεύσιμο είδος. Ο δημόσιος πλούτος της χώρας, οι υποδομές της Παιδείας μας δεν εκχωρούνται, κάτω τα χέρια σας! 

* Με αφορμή την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β' 2320 / 19-6-2018), οπότε και μεταβιβάστηκαν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ., ανάμεσα τους και σχολεία του Βύρωνα