Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση Ένωσης Γονέων Βύρωνα στις 02/04/2022

03/18/2022

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Βύρωνα καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Βύρωνα, στην τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 2/4/2022, στις 18.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, με τα παρακάτω θέματα:

 • Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ
 • Διοικητικός Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ
 • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής και ορισμός ημερομηνίας εκλογών για:
 1. Νέο ΔΣ
 2. Εξελεγκτική Επιτροπή
 3. Αντιπροσώπους της Ένωσης στην Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής
 4. Εκπρόσωπo της Ένωσης στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ)

Το επόμενο διάστημα, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων θα επικοινωνήσουν με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης τους, όπως ο νόμος προβλέπει.

Παρακαλούνται όλοι οι σύλλογοι γονέων να φροντίσουν να τακτοποιήσουν εώς και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την οικονομική τους συνδρομή (20 ευρώ ανά εκλεγμένο αντιπρόσωπο).

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Ν. 2621/98, τα δικαιολογητικά νομιμοποίησης που θα πρέπει να καταθέσει ο Σύλλογος στην Ένωση για να εκπροσωπηθεί είναι:

 1. Επικυρωμένο αντίγραφο πρακτικού αρχαιρεσιών, υπογραμμένο από την Εφορευτική Επιτροπή.
 2. Επικυρωμένο αντίγραφο κατάστασης ψηφισάντων με την υπογραφή ενός εκάστου.
 3. Οι καταστάσεις των μαθητών του σχολείου οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εκλογική διαδικασία (επικυρωμένο αντίγραφο από το σύλλογο γονέων)
 4. Βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου με τη δύναμη των μαθητών του σχολείου, για τη διαπίστωση συμμετοχής στις εκλογές γονέων εκπροσωπούντων το 1/3 των μαθητών του σχολείου.
 5. Ονόματα των αντιπροσώπων του Σχολείου στην Ένωση. (υπενθυμίζουμε ότι το μέτρο εκλογής εκπροσώπων των σχολείων για την Ένωση Γονέων είναι (1) ένας εκπρόσωπος ανά (30) τριάντα μαθητές των οποίων οι γονείς συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες των συλλόγων τους).
 6. Απόσπασμα πρακτικού Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης (επικυρωμένο αντίγραφο από το σύλλογο γονέων)