Δελτίο τύπου της Ένωσης: 1o τουρνουά ποδοσφαίρου Δημοτικών σχολείων Βύρωνα

06/22/2022

Την Κυριακή 5/6/2022 στα γήπεδα της Εργάνης, στο χώρο αναψυχής και αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και την αρωγή των αθλητικών σωματείων του δήμου μας («ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΑ,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΒΥΡΩΝ», «ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ»,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ») αλλά και με τη συνδρομή του Δήμου Βύρωνα στο κομμάτι της διοργάνωσης.

Ήταν μεγάλη η χαρά να βλέπουμε γεμάτα ζωή τα γήπεδα της γειτονιάς μας, με μαθητές από όλα τα σχολεία του δήμου μας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους να στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας αφενός τη δίψα του κόσμου για πολιτισμό, αφετέρου την ανάγκη ύπαρξης χώρων αθλητισμού και πολιτισμού στη γειτονιά, ελεύθερης πρόσβασης για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μετά από δύο δύσκολα για όλους μας χρόνια, βρεθήκαμε μπροστά σε μια συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια.

Κάναμε πράξη το σύνθημα ότι αυτά τα γήπεδα ανήκουν στο λαό της περιοχής και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει, όσα νομικά τερτίπια κι αν επικαλεστεί. Είναι χώρος ζωής, δημιουργίας και ανάσας για το λαό του Βύρωνα.

Ζώντας σε μια περίοδο που προωθούνται κυβερνητικοί σχεδιασμοί για εμπορική εκμετάλλευση του Υμηττού, εις βάρος των οικογένειών μας, η παρουσία όλων μας και η ανάδειξη στην πράξη των αναγκών που καλύπτουν αυτοί οι χώροι, ήταν η αρχή.