Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία: Ειδικό σχολείο Βύρωνα.

11/01/2019

Αντιγράφουμε από την εισήγηση του Δημάρχου:

Μεγάλος στόχος της Δημοτικής αρχής, η εύρεση χώρων ή κτιρίων για την στέγαση ειδικού σχολείου, μία χρόνια ανάγκη για το Δήμο μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Εδώ θα ζητήσουμε τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής ή του Υπουργείου Παιδείας και Εσωτερικών.

Και η θέση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα:

Το θέμα του ειδικού σχολείου πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει, να κλείσει θετικά για τα παιδιά αυτά που δικαιούνται πρόσβασης στο σχολείο. Είναι περισσότερα από 10 χρόνια που το σχολείο αυτό έχει στα χαρτιά ιδρυθεί, διαθέτει μάλιστα και οργανικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή, πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως μόλις το 15% των παιδιών με αναπηρία πάνε στο σχολείο, τα υπόλοιπα είναι αόρατα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Είναι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Ρόζα Ιμβριώτη» και εσχάτως και η Ένωση Γονέων που κρατάμε ψηλά το θέμα, οι όποιες πρωτοβουλίες έπρεπε ήδη να έχουν παρθεί. Αυτά τα δέκα και πλέον χρόνια καμία από τις δημοτικές αρχές που πέρασαν από το Βύρωνα, δεν έσκυψαν με φροντίδα στην αντικειμενική αυτή ανάγκη της κοινωνίας μας, ένα σχολείο που θα δώσει διέξοδο στις ανάγκες σπουδών των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ένα έργο με συνολικά κι όχι μόνο τοπικά κοινωνικό πρόσημο. Τα όμορα ειδικά σχολεία λειτουργούν στο όριο κυριολεκτικά, φιλοξενούν παιδιά πολύ πιο πάνω από αυτά που οι δυνατότητες τους επιτρέπουν.

Υπάρχουν διδακτήρια κλειστά στην περιοχή μας, υπάρχουν επιλογές. Το σχολείο της εκκλησίας που προσωρινά στεγάζεται το 4ο Δημοτικό, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει εναλλακτική, ας μην παραγνωρίζουμε πως είναι μια εγκατάσταση που ως χτες σάπιζε και με τα χρήματα των φορολογούμενων πλήρως αποκαταστάθηκε. Βούληση λείπει και διάθεση διεκδίκησης της απαραίτητης χρηματοδότησης, ώστε επιτέλους να εκκινήσει η διαδικασία στέγασης του ειδικού σχολείου.