Απεργούν σήμερα οι σχολικές καθαρίστριες

02/12/2018

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 12 Φλεβάρη οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων που φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία πλήρους απασχόλησης, αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας

Οι συμβάσεις έργου με δεκάμηνη διάρκεια και μειωμένο ωράριο αποτελούν σήμερα το κυρίαρχο καθεστώς. Οι μισθοί των σχολικών καθαριστριών/στών βρίσκονται στην πλειοψηφία τους κοντά στα 300 ευρώ, χωρίς κανένα δώρο ή επίδομα, χωρίς καν πρόσβαση στα στοιχειώδη δικαιώματα της άδειας μητρότητας ή της αναρρωτικής άδειας. Γίναμε κι εμείς οι γονείς μάρτυρες μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές των μισθών τους. 

Γνωρίζουμε την ίδια στιγμή, πως και σε σχολεία του Βύρωνα δεν υπάρχει πρωινή καθαριότητα, πως τα σχολεία καθαρίζονται μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου από καθαρίστριες με συμβάσεις μειωμένου ωραρίου, που σε καθημερινή βάση αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία των παδιών μας κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες.

Δεν υπάρχει άλλη λύση, τόσο στο πρόβλημα της επαρκούς καθαριότητας των σχολείων όσο και στο εργασιακό ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, παρά η άμεση μονιμοποίηση των καθαριστριών σε όλα τα σχολεία, με 8ωρη απασχόληση, και η άμεση κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα σχολεία με νέες προσλήψεις, μακριά από κάθε είδους εργολάβους και μεσολαβητές.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ