Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τοποθέτηση καμερών στις τάξεις

05/13/2020

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει τον αντιεκπαιδευτικό της κατήφορο. Αυτή την φορά, σειρά είχε η απαράδεκτη τροπολογία που πέρασε την Παρασκευή και μάλιστα σε άσχετο σχέδιο νόμου , με το οποίο νομοθετήθηκε η onlineδιαδικασία μετάδοσης των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες με την τοποθέτηση καμερών μέσα στις τάξεις.

Αντί Κυβέρνηση και Υπουργείο να σκύψουν το κεφάλι και να υλοποιήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, τους όρους για την καθολική και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα, εκμεταλλεύεται την πανδημία για να περάσει μέτρα που χτυπάνε και υποβαθμίζουν περαιτέρω τις σύγχρονες μορφωτικές μας ανάγκες.

Η τροπολογία δεν είναι μόνο άκρως αντιπαιδαγωγική αλλά και επικίνδυνη. Σε συνδυασμό με την εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία, στρώνει το έδαφος και προσπαθεί να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις μας, ντυμένο πάντα με ένα προοδευτικό και σύγχρονο μανδύα, τον νέο τρόπο διδασκαλίας προωθώντας σιγά σιγά την αντικατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε υλικοτεχνικές υποδομές κ.λ.π.

Είναι μια τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, ένα μέτρο που μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε reality, όπου πρωταγωνιστές θα είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί και εμείς οι γονείς το απαραίτητο κοινό που θα βαθμολογεί και θα στέλνει smsγια το ποιος θα μπει και ποιος θα βγει από το show.

Σε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις, οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας να πάρουμε ξεκάθαρη θέση. Μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την τροπολογία - ντροπή και παλεύουμε να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 13/05 στις 13.00 στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο και την τροπολογία.

Δίνουμε το παρόν σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.