Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε "Ρόζα Ιμβριώτη" για τις εξελίξεις στο 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βύρωνα

04/16/2018

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα!

Μια πρώτη νίκη Γονιών-Εκπαιδευτικών! Δρομολογείται χτίσιμο σύγχρονου διδακτηρίου για τους μαθητές 4ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βύρωνα. Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για άλλη μια φορά χαιρετίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που ενωμένοι σαν μια γροθιά πάλεψαν όλον αυτό τον καιρό για να έχουν τα παιδιά αυτής της περιοχής του Βύρωνα ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο! Ο αγώνας αυτός είχε τα πρώτα αποτελέσματα!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα στις 12/4/18 ο αγώνας μας ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να κάνει στροφή 180 μοιρών! Κι ενώ στην αρχή δήλωνε ότι δεν υπήρχαν λεφτά (Δήμαρχος κ. Κατωπόδης στο Δημ. Συμβ. 19/3), στη συνέχεια πίεζε τους αγωνιζόμενους γονείς, που τάχα «υποκινούνταν», να βάλουν τα παιδιά τους μέσα στο επικίνδυνο κτήριο (Δημ. Συμβ. 23/3), κάτω από το αρραγές μέτωπο του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού, της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», αναγκάστηκε στο Δημ. Συμβούλιο 12/4 να δεσμευτεί ότι θα δρομολογήσει την ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου για τους μαθητές μας! Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, και μάλιστα, όταν η συμμετοχή είναι μαζική, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε πως από τη νέα σχολική χρονιά το 4ο Δημοτικό Βύρωνα θα μετεγκατασταθεί ενιαία σε κτήριο της Αρχιεπισκοπής επί της Κατεχάκη, το οποίο θα ανακαινιστεί ως τότε. Καμία αξιόπιστη πρόταση δεν έκανε για τη στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου κι αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα.

Η εξέλιξη αυτή, η δρομολόγηση δηλαδή άμεσης και οριστικής λύσης του ζητήματος, είναι μια πρώτη νίκη του γονεϊκού κι εκπαιδευτικού κινήματος κι αυτό μας δείχνει τη δύναμη και την ανάγκη του ενωμένου αγώνα για τη συνέχεια. Καμία αναμονή, θέλουμε άμεση δρομολόγηση, θα είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα και θα παρεμβαίνουμε!

Για το τελευταίο δίμηνο αυτής της σχολικής χρονιάς, η μόνη "δυνατή" λύση που προτάθηκε στους γονείς και στους δασκάλους είναι το σπάσιμο του σχολείου σε τρία μέρη-σχολεία: 5 αίθουσες στα παρακείμενα με το υπάρχον 4ο Δημοτικό κτήρια, 4 αίθουσες στο 12ο και 2 αίθουσες στο 7ο Βύρωνα (που τελικά θα πάνε στο 8ο). Αυτή δεν ήταν παρά μία λύση ανάγκης που αναγκάστηκαν να δεχτούν οι γονείς.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής γι΄ αυτή της την απόφαση!

Τις τέσσερις βδομάδες που είχε στη διάθεσή της από τη σφράγιση του σχολείου τις κατανάλωσε στο να πείσει τους γονείς πως η ακαταλληλότητα του σχολείου υποκινήθηκε πολιτικά! Οι γονείς και οι δάσκαλοι, λοιπόν, κύριοι της Δημοτικής Αρχής σας απαντούν πως είναι υποκινούμενοι μόνο από την ανησυχία τους για τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των παιδιών μας και σας δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόντες και πάντα σε ετοιμότητα. Τη δέσμευση που δώσατε θα την τηρήσετε! Αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας με νέες κινητοποιήσεις. Το νερό μπήκε πια στ' αυλάκι. Μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε και όχι "λίγο πίσω", όπως επιθυμείτε εσείς κι αυτό μάλιστα μας ζητήσατε να κάνουμε. Γιατί αυτό επιτάσσουν η συνείδησή μας, οι ανάγκες μας και τα δίκαια αιτήματά μας! Γι αυτό η αντιλαϊκή πολιτική σας θα μας βρίσκει πάντα απέναντί σας!

Μπροστά στους αγώνες ενωμένοι!

Καλή δύναμη στη συνέχεια του αγώνα μας!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                            Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                                          Γλαβίνα Σουζάνα