Ανακοίνωση Γονέων 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα

06/04/2020

Μετά από 2,5 μήνες με κλειστά σχολεία, σε μια δύσκολη συνθήκη για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, πώς πρέπει να αντιδράσει ένας γονιός όταν αντί για το σχολείο του παιδιού του αντικρίζει ένα εργοτάξιο;;;;

Οι γονείς του 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα, με το άνοιγμα των σχολείων, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα εργοτάξιο. Μέσα στα μπάζα και τις μπουλντόζες οι παιδαγωγοί καλούνταν να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που γύρισαν με βήχα στα σπίτια από τις εισπνοές των χημικών και των χωμάτων.

Καμία ανοχή προς τη δημοτική αρχή!

  • Όταν στα παιδιά μας φέρονται σα να είναι σακιά με πατάτες.
  • Όταν συνειδητά αποκρύπτουν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερώσουν τους γονείς για την ανακαίνιση που έχουν αποφασίσει εδώ και μήνες.
  • Όταν εκθέτουν τα παιδιά μας σε πολλαπλούς κινδύνους με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και την ίδια στιγμή που οι γονείς δεν επιτρέπεται να διαβούν το κατώφλι του σχολείου για να μην υπάρχει συγχρωτισμός μπαινοβγαίνουν εργάτες.
Στεκόμαστε στο πλάι των παιδαγωγών των παιδιών μας, δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη και αναδεικνύεται ότι με τη στάση τους στηρίζουν στην πράξη την πολιτική που υποβαθμίζει την παιδεία και αδιαφορούν για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα μας λέει ότι «θα μεταφερθούν» τα παιδιά σε άλλο χώρο, λες και είναι μπάζα. Η δημοτική αρχή θεωρεί την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ως αμελητέα υπόθεση, ειδικά μετά από την καραντίνα τόσων μηνών, ειδικά για αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Καμία ευαισθησία; Καμία ντροπή;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να ανασταλούν όλες οι εργασίες τώρα. Οι εργασίες μπορούν να προγραμματιστούν στο πέρας της σχολικής χρονιάς.

2. Να ενημερωθούμε άμεσα για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτικό να διεκδικήσουμε σχολεία που συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών μας και όχι σχολεία - βιτρίνες, «στολίδια» για να κρύβει πίσω τους τις ευθύνες και τις τραγικές ελλείψεις της η δημοτική αρχή.

Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους και στο σχεδιασμό που έχουν για να στοιβάξουν τα παιδιά μας σαν τσουβάλια τον Σεπτέμβρη, με κλήρωση, σε κοντέινερ στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Γονείς του 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα

mail επικοινωνίας: goneis96Byron@gmail.com